user_mobilelogo
Het taakgebied Verkeer en Vervoer heeft betrekking op de mobiliteit in en rond het dorp. Momenteel is uiteraard het dossier Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) dominant. Deze buslijn, die Noordwijk met Schiphol moet gaan verbinden, heeft een enorme impact op de leefbaarheid van een stuk van de Hillegommerdijk. De stand van zaken en achtergrondinformatie over dit dossier zijn te vinden op de projectpagina HOV met busbrug

Ook de nieuwe bouwplannen in het kader van het project Lisserbroek 2040 raken dit taakgebied. Grote woningbouwprojecten brengen immers diverse verkeersvraagstukken met zich mee. De Dorpsraad is van mening dat deze moeten worden aangepakt voordat de nieuwbouw begint.

In het verleden heeft de portefeuillehouder zich bezig gehouden met onder meer het Ringdijkbeleid, de snelheidsbeperkende maatregelen op de Lisserweg en de Lisserbroekerweg en, recentelijk, de invulling van de schoolzone. 

Relevante documenten


De portefeuille Verkeer en Vervoer is vacant. De Dorpsraad is op zoek naar iemand die ervaring en affiniteit heeft met dit beleidsterrein. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u interesse heeft.